Saturday, June 18, 2011

Udang Kecap

Ketchup shrimp

Ingredients:
     1000 g shrimp (medium size)
     2 cm turmeric
     1 1 / 2 teaspoon salt
     1 tablespoon lemon juice
     Oil for frying

Seasonings:
     1 cm ginger, crushed
     3 cloves garlic, thinly sliced
     10 grains of red onion, thinly sliced
     4 tablespoons soy sauce
     2 tablespoons lime juice

Method:

     1. Clean the prawns, discarding the skin, tail and head. Wash thoroughly.

     2. Blend turmeric and salt, add lemon juice then stir in the shrimp

     3. Heat oil, fry the shrimp until it changes color. Remove and drain

     4. In another skillet, saute ginger, garlic and onion until fragrant, add the soy sauce and lime juice. Enter the shrimp are fried. Stir until blended. Remove and serve
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Udang Kecap

Bahan:
    1000 g udang yang sedang besarnya
    2 cm kunyit
    1 1/2 sdt garam
    1 sdm air jeruk nipis
    Minyak untuk menggoreng

Bumbu:
    1 cm jahe, keprak
    3 siung bawang putih, iris halus
    10 butir bawang merah, iris halus
    4 sdm kecap manis
    2 sdm air jeruk nipis

Cara membuat:

    1. Bersihkan udang, buang kulit, ekor dan kepalanya. Cuci sampai bersih.

    2. Haluskan kunyit dan garam, tambahkan air jeruk nipis kemudian aduk bersama udang

    3. Panaskan minyak, goreng udang hingga berubah warna. Angkat dan tiriskan

    4. Dalam wajan lain, tumislah jahe, bawang putih dan bawang merah sampai harum, tambahkan kecap dan air jeruk nipis. Masukkan udang yang sudah digoreng. Aduk sampai rata. Angkat dan sajikan

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...