Friday, June 17, 2011

Finger-Lickin' Barbecue Chicken

 Finger-Lickin' Barbecue Chicken

Ingredients

    3 to 4 pounds meaty chicken pieces (breasts, thighs, and drumsticks)
    1-1/2 cups dry sherry
    1 cup finely chopped onion
    1/4 cup lemon juice
    2 bay leaves
    6 cloves garlic, minced
    1 15-ounce can tomato puree
    1/4 cup honey
    3 tablespoons light-flavored molasses
    1 teaspoon salt
    1/2 teaspoon dried thyme, crushed
    1/4 to 1/2 teaspoon ground red pepper
    1/4 teaspoon black pepper
    2 tablespoons white vinegar

Method:


1.    Place chicken in a plastic bag set in a shallow dish. For marinade, in a medium bowl stir together sherry, onion, lemon juice, bay leaves, and garlic. Pour over chicken; seal bag. Marinate in the refrigerator for 2 to 4 hours, turning bag occasionally. Drain chicken, reserving marinade. Cover and chill chicken until ready to grill.

2.    For sauce, in a large saucepan combine the reserved marinade, the tomato puree, honey, molasses, salt, thyme, red pepper, and pepper. Bring to boiling. Reduce heat and simmer, uncovered, about 30 minutes or until reduced to 2 cups. Remove from heat; remove bay leaves. Stir in vinegar.

3.    For a charcoal grill, arrange medium-hot coals around a drip pan. Test for medium heat above the pan. Place chicken pieces, bone sides down, on grill rack over drip pan. Cover and grill for 50 to 60 minutes or until tender and no longer pink, brushing with some of the sauce during the last 15 minutes of grilling. [For a gas grill, preheat grill. Reduce heat to medium. Adjust for indirect cooking. To serve, reheat and pass the remaining sauce with chicken. Makes 6 servings.
 
==================================================================
Lickin 'Barbecue Chicken
 
Bahan-bahan:

     3 sampai 4 pon daging ayam potong (dada, paha, dan stik drum)
     1-1/2 cangkir dry sherry
     1 cangkir bawang merah cincang halus
     1 / 4 cangkir jus lemon
     2 lembar daun salam
     6 siung bawang putih, cincang
     1 15-ons  puree tomat
     1 / 4 cangkir madu
     3 sdm aroma-rasa molase
     1 sendok teh garam
     Thyme kering 1 / 2 sendok teh, ditumbuk
     1 / 4 sampai 1 / 2 sdt bubuk paprika merah
     1 / 4 sendok teh lada hitam
     2 sendok makan cuka putih

Cara membuat

1. Tempatkan ayam dalam kantong plastik ditetapkan dalam piring dangkal. Untuk bumbunya, dalam sebuah mangkuk sedang aduk bersama-sama sherry, bawang merah, jus lemon, daun salam, dan bawang putih. Tuang di atas ayam, tas segel. Rendam dalam lemari es selama 2 sampai 4 jam, tas balik sesekali. Tiriskan ayam, bumbunya pemesanan. Tutup dan dinginkan sampai siap untuk ayam grill.

2. Untuk saus, dalam panci besar buat marinade dengan mencampur pure tomat, madu, sirup, garam, thyme, lada merah, dan lada. Biarkan sampai mendidih. Kurangi panas dan didihkan, biarkan sekitar 30 menit atau sampai berkurang menjadi 2 cangkir. Angkat dari panas; keluarkan daun bay. Aduk dgn cuka.

3. Untuk panggangan arang, atur panas bara menengah sekitar panci. Test untuk api sedang di atas panci. Tempatkan ayam potong, sisi tulang bawah, di rak grill di atas panci tetes. Tutup dan grill selama 50 sampai 60 menit atau sampai lunak dan tidak lagi merah muda, oles dengan  saus selama 15 menit terakhir dari memanggang. (Untuk pemanggang gas, panaskan panggangan. Kurangi panas sampai sedang. Sesuaikan untuk memasak langsung)
Hidangkan selagi panas dan oles dengan sisa saus. Untuk 6 porsi.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...