Wednesday, June 15, 2011

Oven-Barbecued Chicken

Oven-Barbecued Chicken

Ingredients

    2-1/2 to 3 pounds meaty chicken pieces (breast halves, thighs, and drumsticks)
    1/2 cup chopped onion (1 medium)
    1 clove garlic, minced
    1 tablespoon cooking oil
    3/4 cup bottled chili sauce
    2 tablespoons honey
    2 tablespoons soy sauce
    1 tablespoon prepared mustard
    1/2 teaspoon prepared horseradish
    1/4 teaspoon crushed red pepper

Method

1.    Skin chicken. Arrange chicken, bone side up, in a 15x10x1-inch baking pan. Bake in a 375 degree F oven for 25 minutes.

2.    Meanwhile, for sauce, in a small saucepan cook onion and garlic in hot oil over medium heat until tender but not brown. Stir in chili sauce, honey, soy sauce, mustard, horseradish, and crushed red pepper; heat through.

3.    Turn chicken bone side down. Brush half of the sauce over the chicken. Bake for 20 to 30 minutes more or until chicken is no longer pink (170 degrees F for breasts; 180 degrees F for thighs and drumsticks). Reheat remaining sauce; pass with the chicken. 
Makes 6 servings.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ayam Barbeque Oven

Bahan-bahan:

     2-1/2 - 3 potong daging ayam (bagian dada, paha, dan stik drum)
     1/2 bawang bombay, cincang
     1 siung bawang putih, cincang
     1 sendok makan minyak goreng
     3 / 4 cup saus cabai botolan
     2 sendok makan madu
     2 sendok makan kecap
     1 sdm moster olahan
     1 / 2 sdt horseradish disiapkan
     1 / 4 sendok teh merica merah (haluskan)

 
Cara membuat:

1. Kulit ayam. Atur ayam, sisi tulang atas, dalam loyang 15x10x1-inch. Panggang dalam oven 375 derajat F selama 25 menit.

2. Sementara itu, untuk saus,  masak dalam panci kecil dan bawang putih dalam minyak panas dengan api sedang hingga empuk tetapi tidak coklat. Aduk dengan saus cabai, madu, kecap, mustard, lobak, dan cabai merah halus, gongso sampai harum..

3. Putar sisi tulang ayam bawah. Olesi setengah dari saus di atas ayam. Panggang selama 20 sampai 30 menit atau sampai ayam tidak lagi berwarna merah muda (170 derajat F untuk payudara; 180 derajat F untuk paha dan stik drum). Panaskan kembali sisa saus, lulus dengan ayam.

Untuk 6 porsi.

 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...