Wednesday, May 25, 2011

Lumpia (Spring Roll)

Lumpia (Spring Roll)

Ingredients
• 15 pieces of leather Lumpia
• 250 gram beef mince
• 200 gram of bamboo sprout
• 200 gram Carrot
• 2 Stem leaves onions
• 2 tbsp sweet soy sauce
• 1 tsp salt
• ½ tsp sugar
• 1 tsp lemon lime water
• 500 ml Vegetable oil

Subtle flavor:
• 5 cloves garlic
• 2 tbsp Ebi
• 3 cloves onion
• 5 grains pepper

Methods:
• Cook ingredients that have been mashed until fragrant, enter mince beef, poke, and add carrots, bamboo sprout, spring onion, soy sauce, salt, lemon lime water , poke until cooked lift the material.
• Take a sheet leather Lumpia , content with the content of the dough, roll, and lame with the egg white.
• Perform the same material on the other, until exhausted.
• Frying in vegetable oil until cooked and served with chili sauce.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dalam Bahasa Indonesia

Bahan:
  • 15 lembar kulit Lumpia siap pakai
  • 250 gram daging sapi cincang
  • 200 gram Rebung
  • 200 gram Wortel
  • 2 batang daun bawang
  • 2 sdm kecap manis
  • 1 sdt garam
  • ½ sdt gula pasir
  • 1 sdt air perasan jeruk lemon
  • Minyak goreng

Bumbu Halus:
  • 5 siung bawang putih
  • 2 sdm ebi
  • 3 siung bawang merah
  • 5 buti merica

Cara Membuat:
• Tumis bumbu yang telah dihaluskan sampai harum, masukan daging sapi cincang, aduk, lalu tambahkan wortel, rebung, daun bawang, kecap, garam, air perasan jeruk lemon, aduk aduk sampai bahan matang angkat dan dinginkan.
• Ambil selembar kulit lumpia, isi dengan adonan isi, gulung, lalu rekatkan dengan menggunakan putih telur.
• Lakukan hal yang sama pada bahan yang lainnya, sampai habis.
• Goreng dalam minyak goreng sampai matang dan sajikan dengan saos sambal.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...