Thursday, July 14, 2011

Leg Of Lamb With Chili sauce

Leg Of Lamb With Chili sauce

Ingredients:
1 kg leg of lamb

Marinade:
  • 1 tsp cocoa powder
  • ¼ tsp cayenne pepper
  • ½ tsp ground cumin
  • ½ tsp paprika
  • ½ tsp ground oregano
  • ¼ pint water
  • ¼ pint orange juice
  • ¼ pint red wine
  • 1 clove of garlic, crushed
  • 2 tbsps brown sugar
  • 1 tbsp cornflour
  • Pinch salt
  • Orange slices and coriander to garnish

Method:

1. If the lamb has a lot of surface fat, trim slightly with a sharp knife. If possible, remove the paper-thin skin on the outside of the lamb. Place lamb in a shallow dish.

2. Mix together the marinade ingredients, except cornflour, and pour over the lamb, turning it well to coat completely. Cover and refrigerate for ±24 hours, turning occasionally.

3. Drain the lamb, reserving the marinade, and place in a roasting pan. Cook in a preheated 180ºC oven ±2 hours until meat is cooked according to taste.

4. Baste occasionally with the marinade and pan juices.

5. Remove lamb to a serving dish and keep warm. Skim the fat from the top of the roasting pan with a large spoon and discard.

6. Pour remaining marinade into the pan juices in the roasting pan and bring to the boil, stirring to loosen the sediment. Mix cornflour with a small amount of water ang add some of the liquid from the roasting pan. Gradually stir cornflour mixture into the pan and bring back to the boil.

7. Cook, stirring constantly, until thickened and clear. add more orange juice, wine or water as necessary.

8. Garnish the lamb with orange slices and sprigs of coriander. Pour over some of the sauce and serve the rest separately.

Serving ideas : serve with rice or boiled potatoes and vegetables.
=====================================================
Kaki Dari Domba Dengan saus Cabe


bahan:

  • 1 kg kaki kambing
  • bumbu:
  • 1 sdt coklat bubuk
  • ¼ sdt lada cayenne
  • ½ sdt jinten tanah
  • ½ sdt paprika
  • ½ sdt oregano tanah
  • ¼ liter air
  • ¼ liter jus jeruk
  • ¼ liter anggur merah
  • 1 siung bawang putih, dihancurkan
  • 2 tbsps gula merah
  • 1 sdm tepung jagung
  • pinch garam
  • Irisan jeruk dan ketumbar untuk hiasan

1. Jika daging domba memiliki banyak lemak, rapikan sedikit dengan pisau tajam. Jika memungkinkan, keluarkan kulit kertas tipis di luar domba. Taruh daging domba di piring ceper.
 
2. Campur bahan bumbu, kecuali tepung jagung, dan tuangkan di atas daging domba, lapisi sepenuhnya. Tutup dan dinginkan dalam kulkas selama ± 24 jam, sambil di bolak-balik sesekali .
 
3. Tiriskan daging domba dari bumbu marinade, dan taruh dalam wajan pemanggang. Oven dengan suhu 180 º C (± 2 jam) sampai daging masak, sesuai selera.
 
4. Sesekali olesi dengan bumbu perendam.
 
5. Setelah matang sajikan daging domba ke piring saji dan biarkan tetap hangat. Buang lemak dari bagian atas wajan pemanggang dengan sendok besar dan buang.
 
6. Tuangkan sisa bumbu perendam ke dalam panci  dan didihkan, aduk rata. Campur maizena dengan sedikit air dengan menambahkan beberapa cairan dari panci panggang. Secara bertahap aduk campuran tepung jagung ke dalam panci dan biarkan mendidih.
 
7. Masak, aduk terus sampai mengental dan rata. tambahkan perasan jeruk, anggur atau air yang diperlukan.
 
8. Hiasi dengan irisan daging domba dengan jeruk dan daun ketumbar. Tuangkan di atas beberapa saus dan hidangkan secara terpisah.

Sajikan dengan nasi atau kentang rebus dan sayuran.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...